de maker

De gouden opsteker en de grote kei zijn een initiatief van Anook Cléonne, beeldend kunstenaar. Sinds ze in 1996 Cum Laude afstudeerde aan de  Rietveld Academie Amsterdam en de Rijksakademie werkt ze als beeldend kunstenaar. Anook exposeert in binnen- en buitenland. Je vindt haar autonome werk op www.anookcleonne.nl
 

Haar werk is opgenomen in museale en bedrijfscollecties, waaronder het Stedelijk Museum Amsterdam, Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, het LAM, Ahold, AMC, en Zilveren Kruis Achmea. Ook particuliere verzamelaars waarderen haar werk en soms maakt ze werk in opdracht.

 

Anook geeft les op de kunstacademie Artez in Arnhem en werkt met veel plezier in haar atelier in Arnhem. Ze is ook initiatiefnemer en organisator van Vouch. (www.vouch.nu)


In 2002 maakte ze de eerste kei. Toen ze ging trouwen zocht ze een origineel cadeau om een aantal dierbare mensen te bedanken. De ceremoniemeesters, de getuigen, de buurvrouw. Het mocht niet standaard of obligaat zijn, dus moest ze zelf iets maken ...

Zo ontstonden, bijna twintig jaar geleden, de grote keien.

Een test keitje dat ze had gemaakt plakte ze maanden daarna op een speld voor de lieve kraamverzorgster na de geboorte van haar eerste dochter. Ook deze persoonlijke gebeurtenis vroeg immers om een echt warm Dankjewel!

En zo zag dat jaar de eerste opsteker het licht!

hero image kei 4b.jpg


De wereld is vol met heel bijzondere en mooie mensen die iemands dag maken. Waaronder dus de jouwe! En daarom maak ik ze nog steeds met heel veel plezier.

 

Naschrift bij de Coronacrisis:

Ik maak de opsteker al vele jaren voor vele mooie mensen en even zo bijzondere momenten. Nu is er echt een heel bijzondere tijd aangebroken die laat zien tot hoeveel moois mensen echt in staat zijn. Ik ben blij dat ik daar op mijn manier een bijdrage aan kan leveren om al die prachtige  mensen te eren en al die momenten te vieren. Tegelijk is de opsteker juist nu voor mij als kunstenaar ook belangrijk om zelfredzaam te blijven. Zodat ik echt mooie dingen kan blijven bijdragen.

  • facebook anook cleonne
  • instagram je bent een kei
  • linkedin anook cleonne
  • twitter anook cleonne

© 2002 - 2020  Anook Cléonne + Gult -  Arnhem

0