over de opsteker en over anook

De gouden opsteker en de grote kei zijn een initiatief van mij: Anook Cléonne. Ik ben beeldend kunstenaar. Sinds ik in 1996 Cum Laude afstudeerde aan de  Rietveld Academie Amsterdam en de Rijksakademie werk ik als beeldend kunstenaar. Ik exposeer in binnen- en buitenland. Je vindt mijn werk op www.anookcleonne.nl
 

Mijn werk is opgenomen in museale en bedrijfscollecties, waaronder het Stedelijk Museum Amsterdam, Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, het LAM, Ahold, AMC, en Zilveren Kruis Achmea. Ook particuliere verzamelaars weten mijn werk te waarderen.

 

Ik geef les op de kunstacademie Artez in Arnhem en werk met veel plezier in mijn atelier in Arnhem. Daarnaast ben ik initiatiefnemer en organisator van Vouch. (www.vouch.nu)

Ik ben kortom, een echte maker!


In 2002 maakte ik de eerste kei. Toen ik ging trouwen zochten lief en ik een origineel cadeau om een aantal mensen dat ons dierbaar is, te bedanken. Mijn ceremoniemeesters, mijn getuigen, mijn buuf. Het mocht niet standaard of obligaat zijn. Ik moest zelf iets maken ...

Zo ontstonden, bijna twintig jaar geleden, de grote keien.

Een test keitje dat ik had gemaakt plakte ik maanden daarna op een speld voor de lieve kraamverzorgster na de geboorte van onze eerste dochter, Tuin. Ook deze persoonlijke gebeurtenis vroeg immers om een echt persoonlijk Dankjewel!

En zo zag dat jaar de eerste opsteker het licht!

hero image kei 4b.jpg


De wereld is vol met heel bijzondere en mooie mensen die iemands dag maken. Waaronder dus de jouwe! En daarom maak ik ze nog steeds met heel veel plezier.

 

Naschrift bij de Coronacrisis:

Ik maak de opsteker al vele jaren voor vele mooie mensen en even zo bijzondere momenten. Nu is er echt een heel bijzondere tijd aangebroken die laat zien tot hoeveel moois mensen echt in staat zijn. Ik ben blij dat ik daar op mijn manier een bijdrage aan kan leveren om al die prachtige  mensen te eren en al die momenten te vieren. Tegelijk is de opsteker juist nu voor mij als kunstenaar ook belangrijk om zelfredzaam te blijven. Zodat ik echt mooie dingen kan blijven bijdragen.

  • facebook anook cleonne
  • instagram je bent een kei
  • linkedin anook cleonne
  • twitter anook cleonne

© 2002 - 2020  Anook Cléonne + Gult -  Arnhem

0