top of page

de maker

De gouden opsteker en de grote kei zijn een initiatief van mij, Anook Cléonne, beeldend kunstenaar. Sinds ik in 1996 Cum Laude afstudeer-de aan de  Rietveld Academie Amsterdam en de Rijksakademie werk ik als beeldend kunstenaar. Ik exposeer in binnen- en buitenland. Je vindt mijn kunstwerken op www.anookcleonne.nl
 

Mijn werk is opgenomen in museale en bedrijfs-collecties, waaronder het Stedelijk Museum Amsterdam, Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam, het LAM, Ahold, AMC, Rijnstate en Zilveren Kruis Achmea. Ook particuliere verzame-laars waarderen het werk en soms maak ik werk in opdracht.

 

Ik geef les op de kunstacademie Artez in Arnhem en werk met veel plezier in mijn atelier in Arnhem. Ik ben ook initiatiefnemer en organisator van Vouch. (www.vouch.nu)


In 2002 maak ik de eerste kei. Toen ik ging trouwen zocht ik een origineel cadeau om een aantal dierbare mensen mee te bedanken. De ceremoniemeesters, de getuigen, de buurvrouw. Het mocht niet standaard of obligaat zijn, dus moest ik zelf iets maken ...

Zo ontstonden, bijna twintig jaar geleden, de grote keien.

Een test keitje dat ik had gemaakt plakte ik maanden daarna op een speld voor de lieve kraamverzorgster na de geboorte van mijn eerste dochter. Ook deze persoonlijke gebeurtenis vroeg immers om een echt warm Dankjewel!

En zo zag dat jaar de eerste opsteker het licht!

anook-maart-17.gif
ED BLAUWUUR..JPG
gouden-kei-middel.gif


De wereld is vol met heel bijzondere en mooie mensen die iemands dag maken. Waaronder dus de jouwe! En daarom maak ik ze nog steeds met heel veel plezier.

 

Naschrift bij de Coronacrisis:

Ik maak de opsteker al vele jaren voor vele mooie mensen en even zo bijzondere momenten. Door Corona is er een heel bijzondere tijd aangebroken die óók laat zien tot hoeveel moois mensen echt in staat zijn. Ik ben blij dat ik daar op mijn manier een bijdrage aan kan leveren om al die prachtige  mensen te eren en al die momenten te vieren. Mijn Leitmotiv is al jaren #gunnendelenvieren.

kei-doosje.gif
opsteker au 5.jpg
bottom of page